Pwg Zuidwest-Brabant

De Plantenwerkgroep Zuidwest-Brabant is een werkgroep binnen Natuurpunt, die activiteiten organiseert die de studie en de inventarisatie van de wilde flora tot doel hebben.
Bij het inventariseren wordt gebruik gemaakt van de Flo.Wer-streeplijst (de Nederlandse versie), en wordt er gewerkt binnen de vierkante kilometers die door het IFBL-raster zijn afgebakend. Daarnaast worden enkele natuurreservaten, waar maaibeheer wordt uitgevoerd, gemonitord door middel van vegetatieopnames. Af en toe wordt tijdens een excursie speciale aandacht besteed aan een “moeilijke” soortengroep of familie (grassen, composieten,…)

Het werkingsgebied (met als centrale punt de stad Halle) strekt zich uit in Brabant, rond de taalgrens, ten zuiden en westen van Brussel. Naar de volgende gemeenten worden regelmatig excursies geörganiseerd: Beersel, Bever, Braine-l’Alleud, Braine-le-Chateau, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Ittre, Lennik, Linkebeek, Pepingen, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Tubize.

De excursies worden wekelijks geörganiseerd van eind maart (of begin april) tot half september en gaan altijd door in het weekend (zaterdagnamiddag of zondagvoormiddag of vrijdagavond (tijdens de periode van de lange zomeravonden)).

Contact opnemen met de Plantenwerkgroep Zuidwest-Brabant kan U via : Jan Janssens, tel. 02/356.35.26 of email jan_lucia.janssens@telenet.be
Chris De Caluwé, tel. 02/361.60.54 of email Allemeersch.luc@skynet.be
Pierre Kestemont, tel. 02/377.52.10 of email pierre.kestemont@belgacom.net.

Info over het programma vind U op www.hyacint.info. (Hyacint is het mededelingsblad van de lokale Natuurpunt-afdelingen.)

One thought on “Pwg Zuidwest-Brabant

  1. Pingback: Programma plantenwerkgroep Zuidwest-Brabant 2018 | Flo.Wer : plantenwerkgroepen in Vlaanderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s