Floristische studiedag Flo.Wer 2020

We heten jullie allemaal welkom om de Floristische Studiedag van 2020 op zondag 16 februari in de plantentuin Meise. Alles gaat door in het Van Heurck auditorium van de plantentuin. Gezien er grote werkzaamheden bezig zijn aan de hoofdingang van de plantentuin worden we gevraagd een alternatieve ingang te gebruiken aan de Schapenbaan te Meise te gebruiken waar we toegang hebben tot de personeelsparking. We kunnen de personeelsparking gebruiken maar dan sturen jullie best je nummer van je autoplaat door naar wouter.vanlanduyt@inbo.be zodat ik die kan doorgeven aan de plantentuin.
Hieronder vind je een plannetje hoe je van de momenteel afgesloten hoofdingang naar de ingang van de personeelsparking geraakt:
Het programma bestaat uit ontvangst met koffie om 13:30 en daarna een korte administratieve vergadering van 13:45 tot 14:00 met daarna 4 voordrachten. Om 15:00
 houden we een koffiepauze.
  • 13:45: administratief gedeelte
  • 14:00: ‘Flore de Gand’ : een overzicht van de resultaten van een digitalisatieproject van twee historische herbaria uit het eind van de 19de eeuw, (door Katrijn Vannerum, Ugent)
  • 14:30: Flora van het Drongengoed, een herinventarisatie. (door Ivan Hoste, Plantentuin  Meise)
  • 15:00: Koffiepauze
  • 15:15: Recente ontwikkelingen in de Belgische flora: resultaten van een speurtocht naar (bijna) verdwenen plantensoorten (door Annelies Jacobs, Natuurpunt).
  • 15:45: Het gebruik van planten waarnemingen van vrijwilligers in beleid en beheer rond invasieve soorten (door Tim Adriaens, Inbo)
  • 16:15: afsluitend dankwoord door de voorzitter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s